Koiria

Sanna Luna ja Mila 2002
Isagrove's jengiä 2019

Koirallinen elämäni on alkanut vuonna 1993. Lähes alusta asti olen ollut aktiiviharrastaja, voi siis sanoa että koirat ovat minulle lähes elämäntapa.

C.I.B. FI & EE & S & LT MVA FIN KVA-L Ulvberga Ippas Luna eli LUNA tuli taloon vuonna 1997 ja päivääkään en ole katunut rotuvalintaa. Luna oli ns. kantanarttuni, jonka linjoista on jo neljä sukupolvea Isagrove's koiria. Luna on emänä R- ja S-pentueille. Luna siirtyi paremmille metsästysmaille 14-vuotiaana lokakuussa 2011.

C.I.B FI & LT MVA Isagrove's Soulsister eli SANNA on Lunan tytär ja U- sekä Y-pentueiden emä. Se asuu nykyään Ruususen perheessä tyttärensä Isagrove's Yoga eli SIIRIn kanssa.

FIN KVA-L Isagrove's Tinkerbell eli MAYA on mieheni kasvattaman Kanervavuoren Milan tytär. Mayasta tuli kolmella nopealla kokeella luolakäyttövalio ja se toimi metsästyskaverina. Mayan sydän sanoi sopimuksen irti syksyllä 2015. Maya on X-pentueen emä. Mayan tytär FIN KVA-L & KVA-M Isagrove's Xantia eli NITAn sivu löytyy myös vierestä. Nitan omistaa Hanni.

C.I.B FIN & EE MVA JV-09 EE JMVA Isagrove's Wien eli NINNI asuu ystäväni Kirsin kanssa Kuhmoisissa ja onemänä B-, D- ja F-pentueille. D-pentueen ainoa tyttö Isagrove's Duran Duran eli RIO muutti Kirsin omaksi, mutta onneksi minulla on oikeuksia kasvattajana ;) Koska Ninnin kahdesta aiemmasta pentueesta on tullut kivoja koiria, päätin astuttaa tuon hienossa kunnossa olevan ladyn vielä kerran. F-pentueesta meille jäi kotiin, mutta muutti hammaspuutoksen vuoksi kotikoiraksi Isagrove's Fade To Black eli LOLA. Kirsin koirana oli myös ihanista ihanin UPPIS eli C.I.B. JMV-06 PL&PZ JV-06 EE JMVA FI MVA Isagrove's Upcider, W- ja A -pentuidenUppiksen kohtaloksi koitui ärhäkkäät kasvaimet kesällä-16. 

FI & EE & SE MVA S JVA BALT & EE & RU & LV & LT JMVA EE JV-10 FI KVA-L Isagrove's Zircone eli SIRKKU ei pitänyt olla myynnissä, niin siinä kävi että Sirkun omistaa ystäväni Satu. Sirkku on ollut jalostuslainassa minulla kahdesti, ollen C- ja G -pentuiden emä. G-pentueen Isagrove's Greetings From H eli Hellä, vilkastuttaa elämäämme nykyisin.

Kun Uppis käytiin astuttamassa Puolassa vuonna 2010 ja minä sain pitkästä aikaa jotain odotettavaa. EE JMVA Isagrove's Applepie eli OMPPU on rakastava Mäyräkoira. Vuosien suunnitelmat kävi toteen kun joulukuussa -14 Omppu synnytti 9 pennun jättipentueen. Pennuista kotiin jää kasvamaan Isagrove's Enough is Enough eli kotoisasti PINKKI. Nimi jäi elämään heti pienenä saadusta pinkistä pannasta :)

Keväällä 2011 meille muutti Unkarista 4-vuotias uros Manipulus Eragon eli MOMO, joka meillä ollessaan on saavuttanut seuraavat tittelit C.I.B C.I.E. FI KVA-M & FI MVA & FI KVA-L & EE MVA & LT MVA & LTV-14 & EE VMVA Momon toisena omistajana on Johanna Vainionpää.  Momo on osoittautunut hienoksi koiraksi: näyttelyissä menestystä, toimii kokeissa ja luonnon metsästyksessä niin luolilla kuin ajossa ja taipumuksia on myös noutamiseen ja jäljelle, kun lisänä on vielä ihana luonne ja huippu hyvä turkki ei voi muuta sanoa kuin "mikä koira <3". Momo on maltillisesti myös jalostuskäytössä; sillä on pentueet Chaoksen (4u + 2n), Tinean (4u + 4n ja 2u + 4n), Fiction (4u + 3n), Rekun (2u + 3n) sekä Jerriman (2u + 3n) kenneleissä.  Ensimmäinen oma Isagrove's-pentue syntyi Ompun kanssa joulukuussa -14 (3u + 6n).

Isagrove's Brownie eli BANSKU jäi kotiin Ninnin pennuista, mutta Bansku ei löytänyt paikkaansa meidän laumassa. Onneksi löysin Banskulle ihanan lemmikkikodin ystäväni luota.  Banskun siskon Isagrove's Battery eli NANOn sivu löytyy vierestä. Nano asuu Nitan pikkusiskona Hannin hellässä huomassa. Vierestä löytyy myös Karan eli Isagrove's Carambolan sivu; Kara jäi meille pentuna, mutta sen luonne ei mielestäni riittänyt meidän ajatuksiin harrastus-ja jalostuskoirasta. Onneksi, pitkän etsinnän jälkeen, Kara löysi oman paikkansa Lappeenrannasta jossa se saa rauhassa harrastaa ei niin mäyräkoiramaisia juttuja <3

Kesällä 2015 Momo heilasteli toistamiseen Tinean-kennelissä ja kiinnostukseni yhdistelmää kohtaa heräsi. Kun pienen keskustelun jälkeen löysin parhaan mahdollisen sijoituskodin, muutti Tinean Honeymoon eli TARA Hannin ja Teemun hoiviin Nitan ja Nanon pikkusiskoksi. 

Dreeveri EUJV-06 EE JMVA JMV-06 PL&PZ JV-06 FI JV-06 BaltV-07 Track-Action Highvoltage eli VOLTTI on kiertänyt kanssani näyttelykehiä, mutta metsään olemme ehtineet luokattoman vähän. Keväällä -12 Voltti muutti perhekoiraksi ystävälleni.